Sastojci:
- 2 pagra svaki po 500 g
- 7 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice iscijeđenog limuna
- 2-3 žličice suhog origana
- 2 mala češnja češnjaka
- mljeveni papar, sol
- papir za pečenje
- aluminijska folija
Zagrijte pećnicu na 230 °C. Na radnu površinu položite veliki komad aluminijske folije, a na nju papir za pečenje. Na to stavite očišćenog pagra. Oštrim nožem napravite uzdužni rez na središtu trbuha ribe (na obje strane). Dobro posolite. U maloj zdjeli umutite maslinovo ulje i limunov sok. Polovinu prelijte preko ribe. Narežite jedan češanj češnjaka na vrlo tanke kriške i pospite po ribi. Začinite origanom i s malo mljevene paprike. Preklopite papir za pečenje. Započnite tako da presavijete omotnicu i čvrsto je učvrstite. Dobro omotajte aluminijsku foliju oko ribe, pazeći da nema rupa za izlazak pare. Ponovite postupak za sljedeću ribu. Stavite ribu u protvan te dodajte oko 2 prsta vode. Pecite 50 minuta do 1 sat.