• No products in the cart.
Shop by our top categories...
Search result for:

Pečena škarpina

Sastojci:

  • 800 g škarpine
  • 150 g luka
  • 350 g paprike
  • 200 g cherry rajčica
  • 100 ml vode
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica soli
  • prstohvat crnog mljevenog papra
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Škarpinu dobro očistite, operite, posolite i stavite u prikladnu posudu. U posudi pomiješajte luk narezan na ploške i papriku narezanu na trakice. Cherry rajčice 10-15 sekundi uronite u kipuću vodu pa ih ogulite. Prerežite ih napola i dodajte u posudu s lukom i paprikom. Protisnuti češnjak, sol, papar i maslinovo ulje dobro promiješajte te time zalijte ribu. Ribu i povrće stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C 40 minuta povremeno zalijevajući vodom. Pečenu škarpinu i povrće posipajte nasjeckanim peršinom te poslužite s kuhanom ili pirjanom rižom. Povrće koje ste pekli uz škarpinu možete usitniti štapnim mikresom te poskužiti kao ukusan umak.

hrHR