• No products in the cart.
Shop by our top categories...
Search result for:

Oslić u aromatičnoj korici

Sastojci:

ZA MARINADU:

  • 3 češnja češnjaka
  • 3 žlice svježeg soka od limuna
  • 2 žlice svježeg, nasjeckanog ružmarina
  • sol i papar prema želji
  • 800 g fileta oslića
  • 125 g panko mrvica
  • 3 žlice naribanog sira grana padano
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 1 žlica nasjekanog peršina
  • 1 žlica nasjeckanog bosiljka
  • 1 limun

Protisnite češnjak i ostavite da odstoji 5 minuta. Pomiješajte sastojke za marinadu i filete oslića u plastičnoj vrećici sa zatvaračem. Marinirajte 30 minuta. Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin, bosiljak i češnjak granule te dobro izmješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmješajte. U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić te ga dobro obložite mrvicama. Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje. Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

hrHR