• No products in the cart.
Shop by our top categories...
Search result for:

Sastojci:

ZA NADJEV:

  • 400 ml pasirane rajčice ili pelata
  • 2 luka
  • 2 žličice origana
  • papar
  • 10ak slanih inćuna/srdela
  • par maslina ili kapara
  • svježi peršin

ZA TIJESTO:

  • 1 kg oštrog brašna
  • 4 dcl mlake vode
  • 2 vrećice suhog kvasca
  • sol

Tijesto umijesite kao za kruh uz dodatak malo soli i maslinovog ulja. Ostavite da se diže pokriveno krpom. Očistite slane srdele ili inćune i ugrubo ih natrgajte. Narežite luk na polumjesece i prodinstajte na maslinovom ulju. Dodajte pelate, papar i malo soli i ostavite kuhati 10ak minuta da se umak malo zgusne. U međuvremenu prepolovite tijesto na dva nejednaka dijela. Veći razvaljajte tako da prelazi rubove lima koji ste prethodno nauljili. Po njemu rasporedite umak od rajčica. Pobacajte komadiće slane ribe i masline/kapare. Sve dobro pouljite, popaprite i začinite origanom i svježim peršinom. Manji dio tijesta razvaljajte i njime poklopite pogaču. Donji dio tijesta prebacite preko gornjeg i rubove dobro pritisnite vilicom. Vilicom pobodite tijesto na par mjesta i ostavite 15 minuta da tijesto odmori. Pogaču pecite 35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Kada je pogača pečena premažite je uljem i ostavite da odmori pa poslužite.

hrHR