• No products in the cart.
Shop by our top categories...
Search result for:

Crni rižot

Sastojci:

  • 1 kg sipe
  • 0,5 kg riže (arborio)
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 0,5 l ribljeg temeljca
  • malo maslinovog ulja
  • malo svježeg peršina
  • 2 dcl bijelog vina
  • malo soli i papra

Na maslinovom ulju popržiti crveni luk dok ne pozlati, dodati protisnuti bijeli luk, promiješati i dodati sipu izrezanu na jednake komadiće te ponovno dobro promiješati. Posoliti i popapriti po želji. Podlijte toplim ribljim temeljcem te pustite da krčka oko 10 minuta na srednjoj vatri. Dodajte crnilo iz vrećice i rižu te sve zajedno kuhajte dok riža ne omeša (oko 20 minuta) podlijevajući vrućom vodom ili ribljim temeljcem uz vino. Na kraju dodati sitno nasjeckani peršin te sol i papar po želji.

hrHR