• No products in the cart.
Shop by our top categories...
Search result for:

Portfolio Categories: FRESH FISH

Share:

Tuna burger

Sastojci: 600 g tune 2 jaja 300 g sjemenog ulja 0,5 dcl maslinovog ulja 1 limun jušna žlica octa 50 g dimljene mljevene paprike 200 g rajčice 250 g zelene salate sol i papar peciva za burgere Tunjevinu iskosajte, začinite paprom, soli i dimljenom paprikom i napravite pljeskavice. Luk narežite i dinstajte dok skroz ne […]

Share:

Lobster with spaghetti

Sastojci: 0,5 kg jastoga 1 glavica luka malo bijelog vina malo peršina 400 g pasirane rajčice jedna manja žlica maslinovog ulja Prije nego što krenete pripremati jastoga morate ga narezati na manje komade. Tako će vam biti lakše manevrirati ovom ukusnom namirnicom. Na zagrijano maslinovo ulje stavite dinstati luk te ga pirjajte par minuta nakon […]

Share:

Black risotto

Sastojci: 1 kg sipe 0,5 kg riže (arborio) 1 glavica crvenog luka 2 režnja češnjaka 0,5 l ribljeg temeljca malo maslinovog ulja malo svježeg peršina 2 dcl bijelog vina malo soli i papra Na maslinovom ulju popržiti crveni luk dok ne pozlati, dodati protisnuti bijeli luk, promiješati i dodati sipu izrezanu na jednake komadiće te […]

Share:

Chickpea and smoked fish hummus

Sastojci: 100 g dimljenih fileta brancina ili orade 300 g slanutka (konzerva) 1 dcl maslinovog ulja 20 g češnjaka 50 g oraha prstohvat soli i papra Slanutak procijedite i isperite, stavite u električnu sjeckalicu za hranu, dodajte usitnjeni češnjak, komadiće dimljene ribe, sol, papar i maslinovo ulje. Izradite dok ne dobijete glatku smjesu. Prilikom serviranja […]

Share:

Hake in an aromatic crust

Sastojci: ZA MARINADU: 3 češnja češnjaka 3 žlice svježeg soka od limuna 2 žlice svježeg, nasjeckanog ružmarina sol i papar prema želji 800 g fileta oslića 125 g panko mrvica 3 žlice naribanog sira grana padano 50 ml maslinovog ulja 1 žličica češnjaka u granulama 1 žlica nasjekanog peršina 1 žlica nasjeckanog bosiljka 1 limun […]

Share:

Baked grouper

Sastojci: 800 g škarpine 150 g luka 350 g paprike 200 g cherry rajčica 100 ml vode 1 češanj češnjaka 1 žličica soli prstohvat crnog mljevenog papra 100 ml maslinovog ulja 1 žlica nasjeckanog peršina Škarpinu dobro očistite, operite, posolite i stavite u prikladnu posudu. U posudi pomiješajte luk narezan na ploške i papriku narezanu […]

Share:

Komiška pogača

Sastojci: ZA NADJEV: 400 ml pasirane rajčice ili pelata 2 luka 2 žličice origana papar 10ak slanih inćuna/srdela par maslina ili kapara svježi peršin ZA TIJESTO: 1 kg oštrog brašna 4 dcl mlake vode 2 vrećice suhog kvasca sol Tijesto umijesite kao za kruh uz dodatak malo soli i maslinovog ulja. Ostavite da se diže […]

Share:

Palamida na grill tavi

Sastojci: 1,2-1,6 kg palamide (1 komad) 1-1,5 dcl maslinovog ulja začinsko bilje: bosiljak, ružmarin, peršin… 4 češnja češnjaka 2 velike žlice kapara 1 limun sol i papar Palamida se nareže na tzv. potkove i peče na zagrijanog grill tavi 5-7 minuta sa svake strane. Prilikom okretanja ribe koristite se lopaticama za pečenje ili  žlicom za […]

Share:

Pagar u aluminijskoj foliji

Sastojci: 2 pagra svaki po 500 g 7 žlica maslinovog ulja 2 žlice iscijeđenog limuna 2-3 žličice suhog origana 2 mala češnja češnjaka mljeveni papar, sol papir za pečenje aluminijska folija Zagrijte pećnicu na 230 °C. Na radnu površinu položite veliki komad aluminijske folije, a na nju papir za pečenje. Na to stavite očišćenog pagra. […]

Share:

Skuše u marinadi

Sastojci: 500 g skuše sol 50 g pšeničnog glatkog brašna ulje za pečenje ZA MARINADU: 100 ml maslinovog ulja sol, crni mljeveni papar 2 češnja češnjaka 60 g luka narezanog na ploške 1 lovor, 1 grančica ružmarina 200 ml vode kapare 200 ml vinskog octa ili kvasine Ribe dobro očistite i filetirajte. Posolite ih i […]

en_GBEN