• No products in the cart.
Shop by our top categories...
Search result for:

Ingredients:

  • 2 pagra svaki po 500 g
  • 7 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice iscijeđenog limuna
  • 2-3 žličice suhog origana
  • 2 mala češnja češnjaka
  • mljeveni papar, sol
  • papir za pečenje
  • aluminijska folija

Zagrijte pećnicu na 230 °C. Na radnu površinu položite veliki komad aluminijske folije, a na nju papir za pečenje. Na to stavite očišćenog pagra. Oštrim nožem napravite uzdužni rez na središtu trbuha ribe (na obje strane). Dobro posolite. U maloj zdjeli umutite maslinovo ulje i limunov sok. Polovinu prelijte preko ribe. Narežite jedan češanj češnjaka na vrlo tanke kriške i pospite po ribi. Začinite origanom i s malo mljevene paprike. Preklopite papir za pečenje. Započnite tako da presavijete omotnicu i čvrsto je učvrstite. Dobro omotajte aluminijsku foliju oko ribe, pazeći da nema rupa za izlazak pare. Ponovite postupak za sljedeću ribu. Stavite ribu u protvan te dodajte oko 2 prsta vode. Pecite 50 minuta do 1 sat.

en_GBEN