• No products in the cart.
Shop by our top categories...
Search result for:

Ingredients:

  • 1,5-2 kg miješane ribe
  • 0,5 kg crvenog luka
  • 0,5 kg sjeckane rajčice
  • 1/2 vezice peršina
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 dcl vina (bijelo ili opol, po želji)
  • 1 dcl prošeka
  • do 1l ribljeg temeljca
  • 0,3 dcl kvasine
  • 1 žlica limunovog soka
  • 10ak zrna papra
  • sol
  • začinsko bilje: bosiljak, lovorov list ili ružmarin

Očistite ribu od ljuski, škrga i utrobe. U dovoljno široku posudu nalijte maslinovo ulje, popržite luk narezan na tanke polumjesece. Kad je luk skoro do kraja popržen, dodajte isjeckani češnjak i pola pripremljenog peršina. Kad češnjak zamiriše (nakon pola minute) dodajte i sjeckane rajčice. Dinstajte neko vrijeme dok rajčice i kapula do kraja omekšaju u šalšu, pa na nju poslažite prethodno posoljenu ribu, zalijte vinom i kvasinom, te temeljcem, toliko da sva riba bude prekrivena. Dodajte začine i papar u zrnu. 10ak minuta prije kraja dodajte prošek i limunov sok, te provjerite slanost jela.

Napominjemo da se brudet ni slučajno ne miješa, već se posuda povremeno protresa. Kad je budet gotov i malo se ohladi, izvadite lovor i ružmarin, zalijte jelo s još malo maslinovog ulja, te pospite s preostalim peršinom.

en_GBEN