Ingredients:
- 1,5-2 kg miješane ribe
- 0,5 kg crvenog luka
- 0,5 kg sjeckane rajčice
- 1/2 vezice peršina
- 4 češnja češnjaka
- 2 dcl vina (bijelo ili opol, po želji)
- 1 dcl prošeka
- do 1l ribljeg temeljca
- 0,3 dcl kvasine
- 1 žlica limunovog soka
- 10ak zrna papra
- sol
- začinsko bilje: bosiljak, lovorov list ili ružmarin
Očistite ribu od ljuski, škrga i utrobe. U dovoljno široku posudu nalijte maslinovo ulje, popržite luk narezan na tanke polumjesece. Kad je luk skoro do kraja popržen, dodajte isjeckani češnjak i pola pripremljenog peršina. Kad češnjak zamiriše (nakon pola minute) dodajte i sjeckane rajčice. Dinstajte neko vrijeme dok rajčice i kapula do kraja omekšaju u šalšu, pa na nju poslažite prethodno posoljenu ribu, zalijte vinom i kvasinom, te temeljcem, toliko da sva riba bude prekrivena. Dodajte začine i papar u zrnu. 10ak minuta prije kraja dodajte prošek i limunov sok, te provjerite slanost jela.
Napominjemo da se brudet ni slučajno ne miješa, već se posuda povremeno protresa. Kad je budet gotov i malo se ohladi, izvadite lovor i ružmarin, zalijte jelo s još malo maslinovog ulja, te pospite s preostalim peršinom.