Ingredients:
- 350 g brancina (2 kom)
- 50 g mrkve
- celer
- 1 poriluk
- 50 ml bijelog vina
- 5 g češnjaka
- 100 ml of olive oil
- 1 jaje
- 50 g peršin lista
- 50 g pšenične krupice
- a pinch of salt and pepper
- malo kopra po želji
Brancin očistite od ljuske i utrobe i stavite kuhati u hladnu vodu. Kada voda zavrije, oberite pjenu s vrha te dodajte začine i narezano korjenasto povrće. Juhu kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat. U juhu dodajte bijelo vino i maslinovo ulje pa kratko prokuhajte dok ne ispari alkohol iz vina. Procijedite juhu, a meso odvojite od kostiju i kože. Povrće vratite u juhu (ako želite možete ga usitniti štapnim mikserom kako biste dobili glatku i gustu juhu). Riblje meso pomiješajte s jajetom, pšeničnom krupicom i sitno sjeckanim peršinom i napravite okruglice. Okruglice kuhajte u juhi desetak minuta. Gotovu juhu servirajte s okruglicama od brancina i ako volite pospite s malo kopra.