• No products in the cart.
Shop by our top categories...
Search result for:

Ingredients:

  • 350 g brancina (2 kom)
  • 50 g mrkve
  • celer
  • 1 poriluk
  • 50 ml bijelog vina
  • 5 g češnjaka
  • 100 ml of olive oil
  • 1 jaje
  • 50 g peršin lista
  • 50 g pšenične krupice
  • a pinch of salt and pepper
  • malo kopra po želji

Brancin očistite od ljuske i utrobe i stavite kuhati u hladnu vodu. Kada voda zavrije, oberite pjenu s vrha te dodajte začine i narezano korjenasto povrće. Juhu kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat. U juhu dodajte bijelo vino i maslinovo ulje pa kratko prokuhajte dok ne ispari alkohol iz vina. Procijedite juhu, a meso odvojite od kostiju i kože. Povrće vratite u juhu (ako želite možete ga usitniti štapnim mikserom kako biste dobili glatku i gustu juhu). Riblje meso pomiješajte s jajetom, pšeničnom krupicom i sitno sjeckanim peršinom i napravite okruglice. Okruglice kuhajte u juhi desetak minuta. Gotovu juhu servirajte s okruglicama od brancina i ako volite pospite s malo kopra.

en_GBEN