Sastojci:
ZA MARINADU:
- 3 češnja češnjaka
- 3 žlice svježeg soka od limuna
- 2 žlice svježeg, nasjeckanog ružmarina
- sol i papar prema želji
- 800 g fileta oslića
- 125 g panko mrvica
- 3 žlice naribanog sira grana padano
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 žličica češnjaka u granulama
- 1 žlica nasjekanog peršina
- 1 žlica nasjeckanog bosiljka
- 1 limun
Protisnite češnjak i ostavite da odstoji 5 minuta. Pomiješajte sastojke za marinadu i filete oslića u plastičnoj vrećici sa zatvaračem. Marinirajte 30 minuta. Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin, bosiljak i češnjak granule te dobro izmješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmješajte. U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić te ga dobro obložite mrvicama. Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje. Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.