Sastojci:
- 800 g škarpine
- 150 g luka
- 350 g paprike
- 200 g cherry rajčica
- 100 ml vode
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica soli
- prstohvat crnog mljevenog papra
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Škarpinu dobro očistite, operite, posolite i stavite u prikladnu posudu. U posudi pomiješajte luk narezan na ploške i papriku narezanu na trakice. Cherry rajčice 10-15 sekundi uronite u kipuću vodu pa ih ogulite. Prerežite ih napola i dodajte u posudu s lukom i paprikom. Protisnuti češnjak, sol, papar i maslinovo ulje dobro promiješajte te time zalijte ribu. Ribu i povrće stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C 40 minuta povremeno zalijevajući vodom. Pečenu škarpinu i povrće posipajte nasjeckanim peršinom te poslužite s kuhanom ili pirjanom rižom. Povrće koje ste pekli uz škarpinu možete usitniti štapnim mikresom te poskužiti kao ukusan umak.