• No products in the cart.
Shop by our top categories...
Search result for:

Sastojci:

  • 500 g skuše
  • sol
  • 50 g pšeničnog glatkog brašna
  • ulje za pečenje

ZA MARINADU:

  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol, crni mljeveni papar
  • 2 češnja češnjaka
  • 60 g luka narezanog na ploške
  • 1 lovor, 1 grančica ružmarina
  • 200 ml vode
  • kapare
  • 200 ml vinskog octa ili kvasine

Ribe dobro očistite i filetirajte. Posolite ih i uvaljajte u brašno. Pripremljene komade ribe pecite na zagrijanom ulju sa svake strane po nekoliko minuta. Ribe kratko ocijedite i stavite nekoliko minuta na upijajući papir, a zatim ih posložite u vatrostalnu posudu. Od maslinovog ulja, soli, papra, protisnutog češnjaka, ploški luka, lovorovog lista, ružmarina, vode, kapara i kvasine pripremite marinadu. Kratko je prokuhajte, ohladite, prelijte po ribi te ostavite 1-2 dana u hladnjaku. Poslužite uz kuhani mladi kelj na lešo. Marinadu možete čuvati nekoliko dana u staklenoj posudi.

hrHR